KitchenTech
تهران، قیطریه
فرم کلی(Concept) یک آشپزخانه صنعتی یک برنامه کلی می باشد برای بررسی اینکه چگونه نیازها و انتظارات بازار مورد نظر را براورده سازیم.طرح کلی یک آشپزخانه صنعتی از راههای مختلفی بیان می شود از جمله،منو،دکور،نوع سرویس،قیمت و محل.Concept Development به معنای توسعه ی یک طرح برای عملکرد موفقیت آمیز در بازار است قبل از اینکه طراحی واقعی انجام بگیرد.
در واقع افتتاح یک رستوران جدید بدون در نظر گرفتن اینکه چه نوع فرم کلی از فود سرویس می تواند نتیجه بگیرد و موفقیت آمیز باشد، غیر معمول است.
یک سرمایه گذار بالقوه ممکن است مقداری پول برای سرمایه گذاری،یک مکان ، یک موضوع و اشتیاق زیادی برای انجام یک کسب و کار غذایی داشته باشد اما ممکن است که هرگز به فرمت کلی رستوران فکر هم نکرده باشد.متاسفانه اشتیاق و غذاهای عالی تنها نیمی از موفقیت هستند،نیم دیگری از معادله، بازار است.
Concept Development به طراحی و چیدمان تجهیزات در آشپزخانه صنعتی مقدم است چرا که تیم طراحی باید از نوع منو،ساعات کار و نوع سرویس رستوران اطلاعات کافی در دست داشته باشد.
موفقیت یا شکست یک سرمایه گذاری اغلب به اینکه فرم کلی رستوران تا چه اندازه خوب طراحی و اجرا شده است بستگی دارد.تعداد زیادی کانسپت برای یک رستوران می توان در نظر گرفت.عموما فرم کلی رستوران ها در دسته بندی زیر قرار می گیرند.
Fine dining restaurant
این سبک توسط غذاهای عالی که توسط سرآشپزهای معروف درست شده اند،سرویس ویژه،دکور منحصر به فرد و قیمت بالایی که دارند از سایر رستوران ها تمیز داده می شوند.
خانه استیک مورتون - Morton's the steak house | خانه استیک مورتون - Morton's the steak house |
Theme restaurant
این مدل تجربه ای از غذاخوری را فراهم می آورد که برای شما زمان،مکان یا اتفاق خاصی را تداعی می کند مثل بارهای انگلیسی،رستوران های مشاهیر ورزشی و بازسازی رستوران های دهه ی50 میلادی.
رستوران Sky |
Casual dinner houses
این نوع از رستوران ها به راحتی و به روز بودن دکور در عین با ارزش بودن آن اهمیت می دهند و تاکید دارند.رستوران های معروف این سبک معمولا منفرد نیستند و زنجیره ای می باشند مثل چیلیز (Chili’s)،تی.جی.آی فرایدیز (T.G.I Friday’s) و استیک هاوس ( Steak house ).
T.G.I Friday’s - تی.جی.آی فرایدیز |
T.G.I Friday’s - تی.جی.آی فرایدیز |
Ethnic restaurants
در این سبک غذاهای بومی سرو میشوند که مخصوص مکان هایی هستند که به آن تعلق دارند و وابستگی نزدیکی به فرهنگ هر یک از این ملل دارند.
مانند رستوران مکزیکی،ایتالیایی،فرانسوی،آلمانی،تایلندی و یا رستوران های هندی.
رستوران Vapiano | رستوران Vapiano |
Family restaurants
رستوران های خانوادگی بایدمحصولات خود را با قیمت مناسب ارائه دهندو محیطی مناسب برای کودکان باشند.
رستوران Bob Evans | رستوران Bob Evans |
Fast casual
این رستوران ترکیبی از سبک سرویس سریع (quick service) و غذاهای با کیفیت بالاست که در محیطی شیک، با تاکید بر روی مواد اولیه تازه خدمات خود را به مشتریان ارائه می دهند.رستوران های مشابه این سبک: پانرا برد (Panera Bread)، گریل مکزیکی چیپوتله (chipotle Mexican Grill)، باجا فرش(Baja Fresh) می باشند.
پانرا برد - Panera Bread | گریل مکزیکی چیپوتله - Chipotle Mexican Grill |
Quick-service restaurants
رستوران های کوییک سرویس در ارائه خدمات سریع و راحت متخصص هستند مانند رستوران های فست فود، فروشگاه های ارائه دهنده فراورده های گوشتی ، فراورده های نان و ساندویچ فروشی ها.
وندیز - Wendy's | استار باکس - Star Bucks |
هر کدام از این کانسپت ها از لحاظ منو، دکور، نحوه ارائه سرویس و قیمت با هم تفاوت دارند.اگرچه همه ی این فاکتورها به یک اندازه اهمیت ندارند.برای کانسپت هایی نظیر کوییک سرویس (quick-service)، خانوادگی (family restaurant)و کژوال دینر (casual dinner houses) فاکتور قیمت نقش بسیار مهمی در موفقیت آنها دارد چرا که مخاطبان این نوع رستوران ها به قیمت اهمیت می دهند.اما مشتریان رستوران های فاین داینینگ(fine dining) می دانند برای سرویس و خدمات با کیفیتی که دریافت میکنند باید پول خوبی بپردازند و برای آنها فاکتور قیمت اهمیت چندانی ندارد.محل رستوران در رستوران های کوییک سرویس بسیار اهمیت دارد چرا که این سبک از رستوران ها باید در دسترس عموم مردم باشند تا به موفقیت برسند.
گردآوری : مهشید ذوالفقاری
منابع:
- Design and layout of foodservice facilities/John c.Birchfield._3rd ed.
تمامی مطالب متعلق به سایت تک آشپزخانه می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.