چیدمان میز غذا مهم ترین نکته است که باید در یک سالن غذاخوری رعایت شود، زیرا در نگاه اول باعث جذب مشتری و تمایل او به ماندن در رستوران می گردد. چیدمان میز رسمی با یک میز غیر رسمی متفاوت است که در ادامه مطلب به نحوه چیدمان میزها می پردازیم.
در مرحله اول میزها به دو صورت رسمی و غیر رسمی چیده می شوند که نحوه چیدمان هر یک متفاوت است.
مرحله دوم از چیدمان میز غذا انتخاب وعده غذایی است که ظروف هر یک با دیگری فرق می کند.
نکته دیگر در ارتباط با وسایلی است که بر روی میز باید بر اساس مورد مصرف و نیاز، در جای مناسب قرار گرفته شوند.
- استفاده از شمع، گلدان گل و زیر بشقابی بسته به سلیقه و نوع میز غذا انجام میگیرد.
- چنگال کوچک برای صرف سالاد در قسمت پایین سمت چپ بشقاب کنار چنگال بزرگتر که برای صرف غذای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
- در صورت سرو کیک به عنوان دسر نیز یک چنگال کوچک در بالای بشقاب به صورت افقی قرار میگیرد.
- توجه داشته باشید که سر چنگال به سمت بالا قرار بگیرد.
- چاقو یا کارد برای سرو ماهی و استیک و... غذای اصلی است و باید در سمت راست بشقاب به صورتی که دندانههای آن به سمت بشقاب باشند قرار میگیرد. و کارد مخصوص صرف سالاد در کنار کارد اصلی در منتهیعلیه سمت راست قرار میگیرد.
- قاشق سوپخوری در منتهیعلیه سمت راست در کنار کارد مخصوص صرف سالاد قرار میگیرد چرا که سوپ معمولا در ابتدا سرو میشود. توجه داشته باشید که اگر قرار نیست سوپ به همراه غذا سرو شود از قرار دادن قاشق سوپخوری خودداری کنید و میز را بیش از حد شلوغ نکنید.
- قاشق بستنی خوری برای صرف دسر در بالای بشقاب غذا در کنار چنگال صرف کیک به صورت موازی قرار خواهد گرفت.
- بشقاب غذای اصلی و بشقاب سالاد بر روی هم و در وسط قرار میگیرد و بشقاب سرو نان به همراه کارد در گوشه بالا سمت چپ جای دارد.
- گوشه بالا سمت راست محل استقرار جام و لیوان آب خواهد بود.
- دستمال سفره را در سمت چپ و یا روی بشقاب قرار دهید.
مطالب مرتبط:
آداب غذا خوردن در رستوران