KitchenTech
تهران، قیطریه
سالاد سزار، سالاد محبوبی است که اولین بار توسط سرآشپز سزار کاردینی (cesare cardini) که یکی از مهاجران جنگ جهانی اول به ایالت کالیفرنیا و شهر سندیهگو بود؛ درست شد.
تاریخچه سالاد سزار
سزار کاردینی بعد از چند سال کار در سندیهگو، به تجوانای مکزیک مهاجرت و در همان جا رستوران خود را برپا کرد. در سال 1924 میلادی برای جشن 4 جولای، سزار این سالاد محبوب را درست میکند. جالب این است که این سالاد، به دلیل کمبود مواد اولیه در رستوران سزار به وجود آمد، مخلوطی از مزههای کاملاً سنتی ایتالیایی که از آن روز تا به حال هر کسی آن را خورده به طرفداران این سالاد پیوسته. پنیر پارمزان، کاهو و روغن زیتون بکر به همراه سس ورسترشایر (Worcestershire) که معمولاً در آمریکا برای سس سالاد استفاده میشود. این سالاد خوشمزه در 20 دقیقه تهیه میشود. قدمت این سالاد به 100 سال پیش برمیگردد.
روش اصیل و کاملاً ایتالیایی سالاد سزار
زمان آماده سازی : حداکثر 30 دقیقه
مواد لازم: مناسب برای :5 نفر
کاهو تازه 1 عدد
نان تست 4-3 عدد
روغن زیتون بکر 150 میلیلیتر
پنیر پارمزان 100گرم
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
تخممرغ 1 عدد
سیر 2حبه
آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
سس ورسترشایر 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای درست کردن این سالاد باید قسمتهای سالم و تازه کاهو را انتخاب کرده. سپس برگها را خوب بشوییم و خشککنیم.
دور نانهای تست را به صورت یک قاب برش میزنیم و کنار میگذاریم (دور نان چون خشکتر است، سس و مواد را خوب به خود جذب نمیکند. به همین دلیل دور نان را جدا میکنیم و از بقیه نان استفاده میکنیم) قسمتهای سفید و اسفنجی نان را به ابعاد 1 سانتیمتری برش داده و در تابه نچسب که آغشته به کمی روغن و سیر له شده است با حرارت ملایم، تست میکنیم.
برای آمادهسازی سس سالاد ابتدا آبلیمو، تخممرغ (تخممرغ را 1 دقیقه آبپز کنید)، سرکه سفید یا سرکه سیب، سس ورسترشایر، نمک و فلفل را مخلوط کرده با هم زن یا غذا ساز خوب مخلوط میکنیم بعد از حدود 5 دقیقه، کمکم شروع به اضافه کردن روغن میکنیم تا حالت مایونز به خود بگیرد و کمی غلیظ شود.
برای سرو این سالاد کافی است برگهای تازه کاهو را خردکرده و در ظرف مناسب ریخته، نانهای تستشده و پنیر پارمزان رنده شده را روی آن بریزید و در نهایت سس محبوب (آمریکاییها و اروپاییها) را به آن اضافه کنید.
در نقاط مختلف دنیا به دلیل کمبود وقت و مسائل مختلف دیگر تغییراتی در این سالاد به وجود آمده است ولی دستور تهیهای که ذکر شد در واقع اصیلترین دستور تهیه سالاد سزار است.
با گذشت زمان این سالاد با مناطق مختلف جغرافیایی تغییراتی کرده. گاهی آن را غنیتر و مزهدارتر میکنند و یا به آن سینه مرغ گریل شده، بیکن (در کشورهای غربی)، ماهی دودی یا میگو (در کشورهای ساحلی) اضافه میکنند.
شما میتوانید بسته به ذائقه خود افزودنی مناسب را اضافه کرده و سالاد سزار مورد پسند خود را پیدا کنید.