ورود به فروشگاه اینترنتی
تجهیزات آماده سازی غذا در یک رستوران
۰۹دی

تجهیزات آماده سازی غذا در یک رستوران

تکنیک های توسعه

رستوران‌های بزرگ و معروف برای آماده سازی سفارشات خود نیاز به تجهیزات آماده سازی غذا بسیار حرفه‌ای دارند. همانطور که به تعداد مشتریان آن‌ها روز به روز افزوده می‌شود توقعات آن‌ها نیز با توجه به رقابت در این حوزه افزایش می‌یابد. هرگونه عاملی که باعث افزایش کیفیت غذا در هنگام ارائه به مشتریان گردد باعث رضایت آن‌ها شده و این نظر مثبت سریعا و با وجود شبکه‌های اجتماعی بین مردم پخش می‌گردد. بنابراین لزوم استفاده از تجهیزات آماده سازی غذا با کیفیت بیش از پیش در این صنعت احساس می‌گردد.


ویژگی‌های مکان تجهیزات آماده سازی غذا

آشپزخانه هر رستوران باید دارای ویژگی‌های مهمی برای تهیه غذا و نحوه چیدمان تجهیزات آماده سازی غذا باشد که در زیر به بخشی از این نکات اشاره می‌کنیم.

  • انبار محصولات و مواد غذایی
    محلی که برای نگه داری محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به نوع مواد غذایی و مدت زمان نگه داری باید دارای شرایط مخصوص هر ماده غذایی باشد.
  • محل پخت غذا
    محل پخت غذا باید از نظر موارد بهداشتی کاملا استاندارد باشد و فضای کافی برای آشپزها وجود داشته و ورود و خروج افراد متفرقه حتی نیروهای رستوران تا حد امکان مدیریت شده باشد.
  • محل آماده سازی و سرو غذا
    این مکان باید کمترین فاصله را با محل پخت غذا داشته باشد و تجهیزات آماده سازی غذا با چینشی منظم کنار همدیگر قرار گرفته باشند.
  • محل شستشوی تجهیزات
    محلی کاملا بهداشتی و دارای سینک‌های بزرگ برای شستشوی ظروف و تجهیزات و همچنین طبقه بندی مشخص برای خشک کردن و انتقال به محل نگه‌داری تجهیزات آماده سازی غذا
  • مکان نگه داری تجهیزات
    فضایی که کل وسایل مورد نیاز در رستوران در قسمت مخصوص به خود نگه داری شوند و هنگام استفاده به راحتی قابل دسترسی باشند.
  • اتاق پرسنل رستوران
    و در نهایت اتاقی که پرسنل رستوران برای استراحت یا صرف غذای خودشان از آنجا استفاده می‌نمایند بهتر است به طور مجزا در نظر گرفته شود.

دسته بندی تجهیزات آماده سازی غذا

تجهیزات آماده سازی غذا معمولا به دسته‌های شش گانه زیر تقسیم می‌شوند.

  • تجهیزات پخت غذا
    شامل تجهیزاتی که در فرایند پخت استفاده می‌گردند که پرکاربردترین آن‌ها عبارتند از اجاق گازها، دیگ‌های پخت برنج و پخت خورش، دستگاه‌های سرخکن، انواع مختلف کباب پز و... .
  • تجهیزات آماده سازی غذا
    وسایل و ابزاری که قبل از شروع پخت غذا استفاده می‌شوند شامل چرخ گوشت، خلال سازها، سیخ گیر و... .
  • تجهیزات برودتی
    تجهیزات سردسازی یا انجماد مواد غذایی شامل یخچال، یخ ساز و آب سردکن.
  • تجهیزات سرو غذا
    این دسته از تجهیزات آماده سازی غذا شامل ترولی حمل غذا و بشقاب ها و ترولی جمع آوری ظرف های کثیف و مواردی از این دست
  • تجهیزات شستشو
    تجهیزات مورد استفاده در قسمت شست و شوی آشپزخانه رستوران ها که شامل سینک ظرفشویی و طبقه های مخصوص نگه داری ظروف و تجهیزات
  • تجهیزات حمل و نقل و نگهداری
    تجهیزاتی که هم در هنگام حمل و نقل و نگهداری و هم در زمان سرو و آماده سازی غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
×