KitchenTech
تهران، قیطریه
محاسبه هوای اگزاست
مقدار هوای اگزاست به سه عامل بستگی دارد:
1-ابعاد هود
2-طریقه نصب هود
3-مورد استفاده هود
روش های متعددی برای محاسبه میزان هوای اگزاست وجود دارد.با نادیده گرفتن سیستم های مهندسی شده برای تجهیزات و کاربرد مشخص آنها که توسط مسئولین بهداشت تایید شده اند ضوابط زیر جهت محاسبه ی هوای اگزاست به کار می روند.
هود های کانوپی(هودهای هنی پنی)
1-روش استاندارد فوت مربع
این روش محاسبه بر اساس دو پارامتر می باشد
1-اندازه ی قسمت هایی از هود که آزاد هستند.
2-سرعت مکش به نسبت محل نصب هود (جدول-1).
طول هود*عرض هود=مساحت هود بر حسب فوت مربع
مساحت هود بر حسب فوت مربع *ضریب از جدول-1=cfm هوای اگزاست
ضریب (CFM/ft^2) |
قسمت هایی از هود که باز هستند |
125 |
هود مرکزی جزیره/4 |
100 |
هود دیواری/3 |
85 |
هود کنج/2 |
70 |
فقط بخار و گرما |
جدول-1
مثال:
طول(فوت)*عرض(فوت)=19.7*4=78.7 فوت مربع
78.7 (ft^2)*100 (cfm/ft^2)=7870 cfm
2-روش طول خطوط آزاد هود
این روش محاسبه بر اساس دو پارامتر می باشد:
1-مجموع طول قسمت هایی از هود که آزاد هستند بر حسب فوت.
2-سرعت مکش به نسبت کاربری هود (جدول-2).
طول خطوط آزاد هود(فوت)*ضریب از جدول-2=cfm هوای اگزاست
ضریب (CFM/ft) |
کاربری هود |
250-150 |
کاربری سبک(بدون روغن،کم روغن) |
350-250 |
کاربری متوسط(گریدل و سرخ کن ) |
350+ |
کاربری سنگین(روغن زیاد،چاربرویلر) |
جدول-2
مثال:
هود از سه طرف آزاد
4+4+19.7=27.7 فوت طول خطوط آزاد هود
27.7*250=7000 cfm
3-روش فوت مربع سطح پخت
این روش محاسبه بر اساس چهار پارامتر می باشد:
1-سایز
2-درجه حرارت
3-طراحی هود
4-حداقل سرعت مورد نیاز برای دفع دود،ذرات و بخارات زیر هود
مقدار هوای اگزاست توسط ضرب مساحت سطح پخت در سرعت مناسب با توجه به جدول-3 محاسبه می شود.مجموع کل هوای اگزاست از جمع حجم هوای اگزاست همه ی دستگاه ها با حداقل سرعت مکش مورد نیاز به دست می آید.
مساحت سطح پخت هر یک از دستگاهها بر حسب فوت مربع*ضریب سرعت مناسب با توجه به جدول-3=حجم هوای اگزاست برای هریک از دستگاهها
ضریب سرعت رو به بالا |
کاربری دستگاهها |
Fpm 50 |
گاز ، فر ، کتری های بخار دستگاههای بدون روغن |
Fpm 85 |
سرخ کن ، گریدل دستگاههای با روغن |
Fpm 150 |
چاربرویلر دستگاههای با روغن و حرارت بالا |
جدول-3
مثال:
مساحت بر حسب فیت مربع |
دستگاه |
7.29 |
اجاق زمینی |
7.29فیت مربع*150 fpm= 1093.5 cfm
4374 cfm =جمع کل اگزاست دستگاهها برای 4 اجاق زمینی
حداقل سرعت مکش=مساحت هود بر حسب فیت مربع-مساحت سطح پخت بر حسب فوت مربع*50 fpm
مثال:
مساحت سطح هود =19.7*4=78.8 فیت مربع
مساحت سطح پخت برای مجموع 4 اجاق زمینی=7.29+7.29+7.29+7.29=29.16 فیت مربع
حداقل سرعت مکش=(78.8-29.16 )*50fpm = 2477 cfm
مجموع هوای اگزاست = حجم هوای اگزاست دستگاهها +حداقل سرعت مکش
مثال:
مجموع هوای اگزاست= 2477 cfm + 4374 cfm = 6851 cfm
هود گریل
طول هود بر حسب فوت * ضریب هود گریل از جدول-4 = حجم هوای اگزاست بر حسب cfm
ضریب اگزاست |
کاربری هود |
200 cfm/ft |
کاربری سبک(بدون روغن،کم روغن) |
275 cfm/ft |
کاربری متوسط(روغن کم) |
350 cfm/ft |
کاربری سنگین(روغن بسیار زیاد) |
جدول-4
مثال:
13 فیت هود گریل،کاربری سنگین (روغن بسیار زیاد)
13ft * cfm/ft 350=4550 cfmarnes.
گرداورنده: مهشید ذوالفقاری و ایمان عباسی
تمامی مطالب متعلق به سایت تک آشپزخانه می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.