اولین قدم در طراحی آشپزخانه صنعتی تحقیقات میدانی در ارتباط با موقعیت مکانی که رستوران قرار است در آن احداث شود می باشد. این تحقیقات شامل ارزیابی مکانی و مردم شناختی است.
تفکیک بافت شهری به مسکونی، اداری و تجاری بودن در انتخاب یک مجموعه غذایی با کانسپتهای متفاوت از اهمیت بالایی برخوردار است.
در طراحی تجهیزات رستوران، تفکیک فضا و طراحی چیدمان و راه اندازی آشپزخانه صنعتی بر اساس استانداردهای بین المللی و نیز فاکتورهای فنی مهندسی یک آشپزخانه ایدهال از بالاترین سطح اهمیت برخوردار است.
امروزه به یک مجموعه رستورانی به عنوان یک کارخانه تولیدی نگاه میشود که کلیه فرآیندها، از ورود مواد اولیه تا خروج محصول دارای دیاگرام حرکتی استاندارد میباشد.
این دیاگرام حرکتی تعریف شده باید بهگونهای باشد تا با حداقل حرکت پرسنل بیشترین بازده کاری را داشته باشد.
هر یک از موارد فوق شامل دیاگرام حرکتی، فضای دسترسی و ترتیب چیدمان دستگاهها و تجهیزات رستوران میباشد.
طراحی تجهیزات رستوران باید بهگونهای باشد که کمترین بازه حرکتی پرسنل با بالاترین راندمان را شامل شود.
طراحی و تهیه نقشههای فاز ۱ رستورانی:
رستورانها نسبت فست فودها و کافی شاپها، کسب و کار بزرگتری هستند و برای مدیریت آن باید گامهای بیشتری را برنامهریزی و اجرا نمود. هر رستورانی باید به قدری توان و ظرفیت اجرایی داشته باشد که سفارشات آنی بیشتری را برای مشتریان خود انجام دهد. تصور نمایید رستوران هایی که خدمات جشنها و مراسمات بزرگ را برعهده میگیرند طبیعتا مسئولیت بیشتری دارند و حجم بالای آنها به هیچ وجه نباید در کیفیت کارشان تاثیر منفی داشته باشد.
برای طراحی و راه اندازی رستوران یا آشپزخانه صنعتی پس از یافتن و احداث مکان باید نسبت به خرید تجهیزات رستوران اقدام نمود. چهار بخش اساسی تجهیزات رستوران را میتوان انبار موادغذایی، تجهیزات پخت و آماده سازی غذا، دستگاههای پخش، دلیوری و جمع آوری و در نهایت تجهیزات شستشو و نظافت ظروف و دستگاهها.
دقت داشته باشید که تجهیزات رستوران تقسیمات با جزئیات بیشتری را شامل میشود و مواردی که مطرح شد ستونهای یک آشپزخانه صنعتی میباشند.
افرادی که در هر آشپزخانه صنعتی هستند، دو دستهاند: دسته اول شامل افراد ثابت مانند آشپز، کمک آشپزها و ... و دسته دوم افرادی که در حال رفت و آمد به داخل آشپزخانه هستند مانند مسئولین پخش غذا و مدیریت رستوران... . در طراحی تجهیزات رستوران باید این دو دسته افراد را در نظر گرفت و با توجه به شعاع حرکتی رفت و آمد آنها تجهیزات و محل قرار گیری آنها را طراحی کرد. بهتر است این افراد به غیر از موارد خاص، رفت و آمدی در لاینهای داخلی مخصوصا محل پخت غذا نداشته باشند. زیرا هم ممکن است آلودگیها را به غذاها انتقال دهند و هم باعث برهم ریختن تمرکز دیگر همکاران خود گردند. توصیه میشو برای هر بخش کار مانند کارخانههای تولید کالا، غذاها به ترتیب برای مثال از محل کشیدن غذاها به سمت محل تزئین و... انتقال یابد تا در نهایت بر روی پیشخوانی قرار گیرد که مسئولین سالن، غذاها را به مشتریان تحویل دهند.
منو غذایی یکی از عواملی است که مستقیما مشتریان را درگیر رستوران میکند. خرید تجهیزات رستوران باید بر اساس نوع منو غذایی صورت گیرد. میخواهید غذای ایرانی ارائه دهید یا غذاهای فرنگی یا ترکیبی از هر دو؟ بعد از یافتن مشتریان هدف خود و نوع منو غذایی مرتبط با ذائقه آنها اقدام به خرید تجهیزات نمایید.
معمولا رستوران های ایرانی مشتریان بیشتری دارند و تعداد سفارشات آنها بیشتر است و باید تجهیزاتشان متناسب با حجم سفارشات باشند. ضمن اینکه تمرکز رستوران های ایرانی در تجهیزات پخت آنهاست. در مقابل رستورانی با منو فرنگی غذاهای متنوعتر و خاصتر ارائه میدهند و بیشتر آماده سازی مواد اولیه آنها حساس بوده و باید تجهیزات این قسمت کارایی بالاتری داشته باشند.
درست است که مکان رستوران و حضور مشتریان در محل در ابتدای شروع فعالیت هر رستورانی بسیار مهم است اما برای افزایش و توسعه رستوران حتما باید برای غذاهای بیرونبر نیز فکری کرد. حدود نیمی از درآمد رستوران ها در تعداد مشتریان غیرحضوری آنهاست. تصور کنید که غذای شما بالاترین کیفیت را داشته باشد اما بستهبندی و گرافیک جذابی نداشته باشد، این کار باعث تاثیر منفی در ذهن مشتریان میگردد. تهیه تجهیزات رستوران هیچ محدودیتی ندارد بنابراین با طراحی گرافیکی خاصتر بستههای غذایی و کمی هزینه برای دستگاههای اتوماتیک چیدمان داخلی بستهها، سفارشات بیرونبر خود را بیمه نمایید.
برای خرید تجهیزات رستوران موارد زیر را حتما در نظر داشته باشید:
پیش نیاز خرید تجهیزات رستوران، بررسی و آماده سازی مکان آشپزخانه است. باید طبق پلن طراحی شده ابتدا معماری و همچنین تاسیسات مورد نیاز تجهیزات خود را آماده کنید که این عامل نیز به هزینههای راه اندازی رستوران اضافه میگردد.
بالاترین امتیاز در طراحی و راه اندازی رستوران تلفیق استانداردهای روز دنیا با روشهای سنتی ایرانی که منطبق با نوع کانسپت و استفاده از دستگاهها و تجهیزات رستوران با تکنولوژی بالا به جای دستگاهها و تجهیزات سنتی با بالا بردن سرعت و کیفیت میباشد.
شرکت حبتور اینترنشنال با نام انحصاری کیچن تک با بیش از ۱۸ سال سابقه در امر مشاوره، طراحی و تجهیز رستوران و را ه اندازی بیش از ۱۰۰۰ مجموعه موفق رستورانی نظیر مجموعه رستوران هفت خوان شیراز، مجموعه رستوران های مجتمع روشا، رستوران فرنگی سینسیر، رستوران اردک آبی، رستوران ایلیو ضمانتی برای ارائه خدماتی با استانداردهای بین المللی است.