راه اندازی فست فود و طراحی تجهیزات فست فود یکی ازصنعتهای پر سود در دنیای مدرن و ماشینی امروز است که با سرعت بسیار زیادی در حال گسترش میباشد. در عین حال جالب است که بدانید دارای بالاترین آمار شکست در کسب و کار نیز است که عمده دلیل شکست فست فودها عدم شناخت صحیح کانسپت واجرا و به موازات آن عدم استفاده از تجهیزات فست فود متناسب با آن میباشد. بنابراین طراحی واجرای کانسپت منحصر به فرد، در راه اندازی فست فود موفق اهمیت زیادی دارد.
فست فود عنوانی است که به غذاهایی با قابلیت پخت و سرو سریع اطلاق میگردد که در رستورانی تحت همین عنوان، در زمانی کوتاه پس از سفارش به مشتری تحویل داده میشود.
فست فود در فضایی که به کارخانه تشبیه میشود آماده میگردد. دریک سوی این کارخانه که حول گردش پرسنل و مواد غذایی طراحی میشود، ورود مواد اولیه و نگهداری آن، سپس پروسه آماده سازی و پخت و در نهایت خروج و سرو غذای آماده میباشد، بهگونهای که در این فضا هیچ گونه تداخلی بین پرسنل خطوط مختلف پخت و مواد غذایی نباید دیده شود. به عبارتی دیگر مناطق ذخیرهسازی، شستشو، آماده سازی اولیه و در نهایت پخت در بهینهترین ارتباطات فضایی با یکدیگر قرار میگیرند.
بنابراین چرخه سریع و بهینه مواد و پرسنل اصل اولیه و بسیار مهم در طراحی و راه اندازی فست فود میباشد که با رعایت اصول انعطاف پذیری و مدولار بودن جهت تسهیل در حرکت ایجاد میشود و در نهایت سبب بالاتر رفتن راندمان پخت و سود آوری فست فود میگردد.
هنگامی که افراد برای خرید یا صرف غذا به فست فودها مراجعه میکنند انتظار دریافت یک منو غذایی با تنوع بالا و باکیفیت را دارند و همچنین به عنوان مهمترین رکن هر فست فودی، میخواهند غذا سریع آماده شود. اما امروزه در تعداد زیادی از فست فودهای سراسر کشور شاهد آن هستیم که نه تنها غذاها کیفیت مورد نظر مشتریان را ندارند بلکه حتی زمان ارائه غذایشان از آماده سازی یک غذای سنتی بیشتر است. برای ریشهیابی این مشکلات باید چک لیستی تهیه نمود و عوامل مختلف را درون آن قرار داد که بدون شک تجهیزات فست و فود در صدر این لیست خواهد بود.
به کلیه وسایلی که در تمامی مراحل راه اندازی فست فود، آماده سازی غذاها، ارائه آن ها به مشتریان و در نهایت جمع آوری و شستشوی تجهیزات وجود دارند، تجهیزات فست فود گفته میشود. بنابر تعریف میتوان سه دسته اساسی برای این تجهیزات در نظر گرفت.
اگر قصد راه اندازی فست فود موفقی را دارید یا در حال حاضر دارای فست فودی هستید که مشتریان پرتعداد و وفادار ندارد باید تحولی در نوع و زمان تحویل سفارشات خود داشته باشید. در این بین باید لیست تجهیزات فست فود شما دارای تمام دستگاههای اتوماتیک باشد، تصور نکنید که با نخریدن برخی دستگاهها میتوانید در هزینههای خود صرفه جویی کنید، زیرا هزینهای که برای یک دستگاه باکیفیت میپردازید یک بار برای همیشه است و بهوسیله مشتریان وفادار شما تامین میگردد، اما هزینه نارضایتی و از دست دادن مشتریان خود و جذب آنها از سمت رقبا غیرقابل جبران است.
اما سوالی که برای صاحبان فست فودها همواره مطرح بوده و توسط کارشناسان امر همواره توصیه گردیده است، استفاده از تجهیزات فست فود استاندارد و با کیفیت است. آیا استفاده از تجهیزات یک برند خاص توصیه میشود یا عوامل دیگری نیز در خرید و انتخاب تجهیزات فست فود دخیل هستند.
البته که برند سازنده تجهیزات، نوع پشتیبانی و گارانتی آنها و همچنین نصب و آموزش هر کدام از وسایل توسط تیم تخصصی آنها عامل اول و مهم در انتخاب تجهیزات فست فود است اما نباید نقش عوامل دیگر را کمرنگ کرد، عواملی مانند:
برای طراحی وراه اندازی فست فود و رشد و ارتقا برند خود باید مراحلی بسیاری را مانند سرمایه اولیه برای خرید تجهیزات و تهیه مکان فست فود خود، تامین مواد اولیه و نحوه مدیریت کسب و کار، هزینه های بازاریابی و تبلیغات و ... به دقت بررسی کنید. هنگامی که قصد خرید تجهیزات فست فود را دارید باید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید.
روند قیمت گذاری تجهیزات فست فود با توجه به شرکت و کشور تولید کننده آن متفاوت است. در بازار تمامی محصولات هم نمونههای خارجی دارند و هم تولیدات داخلی که البته با توجه به نرخ ارز، قطعا نمونههای داخلی قیمت پایینتری دارند. البته این به معنای کیفیت پایینتر آنها نمی باشد زیرا استاندارد خاصی برای تولید وجود دارد و در صورت رعایت آنها مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.
در ابتدای کار تجهیزاتی را برای فست فود خود تهیه نمایید که وجود آنها ضروری است. هزینه و قیمت خرید تمام تجهیزاتی که برای فست فودها وجود دارد بسیار زیاد است. اگر قصد دارید که یک بخش خاص مثلا پیتزا یا ساندویچ راه بیندازید، نیاز نیست دستگاههای پخت مرغ سوخاری را تهیه کرده و برای خود هزینههای اضافی بتراشید.
بهتر است برای خرید تجهیزات فست فود حتما با مشاوران و شرکتهای معتبر ارائه کننده وسایل و دستگاهها مذاکره کرده و از پیشنهادهای ویژه آنها در فرایند خرید خود و نحوه پشتیبانی و ضمانت محصولاتشان استفاده نمایید.
شرکت تک آشپزخانه با داشتن کادری خلاق و با تجربه در زمینه طراحی تجهیزات فست فود به مشتریان خود خدماتی از قبیل مشاوره، به روز رسانی کانسپت جاری آشپزخانه، طراحی و تهیه نقشههای معماری چیدمان تجهیزات فست فود به همراه ارائه نقشههای کامل الکترومکانیکال و همچنین تعیین میزان خروجی اگزاست و هوای تازه جهت فضای آشپزخانه، ارائه میدهد.
از پروژههای طراحی و راه اندازی فست فود و تجهیزات فست فود شرکت با موضوع قرارداد مشاوره، طراحی، ارائه نقشههای تاسیسات و تجهیز کامل، میتوان به فست فود باروژ، آواچی، پرپروک، گاجره، برگر فکتوری، تهران برگر، سوپر استار، زیگزاگ، باگت، کندیک و... اشاره کرد.