۰۱خرداد
دانستنی های پخت استیک
اخبار
استیک (به انگلیسی: Steak)، به قسمتی از گوشت راسته گاو گفته میشود که دارای رگههایی از چربی است. این گوشت را یا بر روی آتش کباب میکنند و یا در روغن سرخ مینمایند. استیک را معمولاً در کنار سیبزمینی و انواع سبزیجات پخته شده و سالاد سزار صرف میکنند. این غذا از لحاظ طعم شبیه کباب برگ و کباب چنجه میباشد و در کشورهای مختلف نیمکره شمالی به سبکهای متفاوت و متنوع پخته میشود.
انواع گوشت استیک
- فیله
- راسته
- راسته و فیله(T.Bon)
سه نوع گوشت ذکر شده در کشور ما بیشتر مرسوم است ولی در کشورهای اروپایی و آسیای شرقی از کلیه قسمتهای یک گوساله استیک طبخ می شود ، حتی گوشت ماهیچه ساق گوساله به همراه پاشنه پا .
نکته جالب اینجاست که هنگام برش زدن گوشت با تغییر حالت نحوه برش و و حتی نوع کارد، نوع استیک نیز متفاوت خواهد بود.
استیک با شش گونه پخت متفاوت سرو می گردد.
- R-Rear : کاملاآبدار
- M.R-Rear Medium : نیمه آبدار
- M-Medium : پخت میانه
- M.W-Medium Well done : تقریبا پخت کامل
- W-Well done : پخت کامل
- Ex.W-Extra Well done : برشته
استیک غذایی است که آن را می توان با سسهای مختلف سرو نمود که مهمترین آنها عبارتند از
- سس قارچ
- سس فلفل
- سس برنز
- سس خردل
- سس تریاکی
- سس کچتوری
استیک قبل از قرار گرفتن بر روی گریل باید مزه دار شود که آن به سلیقه سر آشپز(شف) بستگی دارد ولی عمدتا" از سویا سس و روغن زیتون و دیگر چاشنیهای لازم استفاده می شود.
انواع استیک
- استیک مخصوص با سس قارچ(Special Steak)
مغز فیله گوساله به وزن 250 gr ، نرمترین و همچنین لذیذترین قسمت گوشت گوساله می باشد. یک گوساله به وزن تقریبی 200 Kg فقط 1 تا 5/1 کیلوگرم فیله به دست می آید و مغز فیله که برای استیک مخصوص خانه استیک استفاده می شودشامل 2 عدد مغز فیله مجموعا به وزن 500gr می باشد و این نکته نشان از کیفیت و تخصص ما می باشد.
- تی بن استیک با سس قارچ(T-Bone Steak)
این استیک شبیه یک استخوان T انگلیسی می باشد که در یک طرف آن فیله گوساله و در طرف دیگر راسته گوساله می باشد. وجه متمایز این نوع استیک آن است که شما همزمان دو مزه متفاوت فیله که نرم و لذیذ است و راسته که بسیار خوشمزه و سفت تر می باشد را میل می کنید. این استیک باسس قارچ ، فلفل، برنز ، تریاکی و کچتوری قابل سرو می باشد . وزن تقریبی تی بن استیک بین 350 gr تا 400 gr می باشد.تی بن از معروفترین و محبوبترین استیکهای منطقه آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی می باشد.
- ریب استیک با سس قارچ(Rib Steak)
استیک دنده گوساله می باشد و دارای 400 gr تا 500 gr وزن تقریبی است. چربیهای حاشیه دنده مزه ای متفاوت و به یادماندنی را با خود دارد
- تورنادو استیک با سس برنز(Tornados steak)
این استیک نیز از فیله تهیه می شود و دارای سس اختصاصی برنز و ینیر پارمسان می باشد و همچنین نان مخصوص تورنادو که هنگام سرو سس سرد برنز بین آن دو قرار می گیرد و با گرمای استیک آب می شود و طعمی بسیار عالی به استیک می دهد.
- استیک با سس فلفل(Pepper Steak)
این استیک از فیله گوساله تهیه می شود و همراه سس فلفل سرو می گردد.
- سرالاین استیک با پنیر (Sirloin Steak)
از راسته گوساله تهیه می شود و همراه با پنیر تست سرو می گردد و نان مخصوص سرالین.
- استیک دقیقه ای
برش های نازکی از راسته گوساله است که همراه با پنیر پاستا فیلاکیو و چدار سرو می گردد.منظور از استیک دقیقه ای زمان پخت آن می باشد.
- لمپ چاپس با سس برنز(Lamb Chops)
استیک دنده بره می باشد که به صورت 6 تکه گریل شده سرو می گردد.
- فیله بره(Filet Lamb)
فیله و راسته بره به صورت گریل شده سرو می گردد.
- میکس گریل کوشت(Beef Scampi Mix)
ترکیبی از فیله گوساله، لمپ چاپس و فیله بره.
- میکس گریل گوشت و مرغ(Chicken and Beef Mix)
ترکیبی از فیله گوساله، لمپ چاپس، فیله بره و فیله مرغ.
- میکس گریل خانه استیک (Special Mix)
ترکیبی از فیله گوساله، راسته گوساله، فیله بره، لمپ چاپس، فیله مرغ و میگو گریل یا فیله ماهی.
- میگو گریل (Shrimp Grill)
شاه میگوی جامبوی خلیج به روش گریل با شکل دیگر و طعمی متفاوت و بسیار زیبا سرو می گردد. این غذا سرشار از فسفر و دیگر مواد معدنی لازم است که بسیار لذیذ بوده و مزه ای متفاوت از میگو های دیگر دارا می باشد.
- ماهی سالمون با سس مخصوص دریایی (Salmon Steak)
ماهی سالمون یا ماهی آزاد دریای خزر که از ماهی های نادر و بسیار لذیذ کاسپین می باشد و به دو صورت گریل یا سرخ کردن در تابه وبستگی به سفارش مشتری همراه با سس مخصوص غذاهای دریایی سرو می گردد.
- ماهی شیر با سس مخصوص دریایی(Fish From Persian Gulf)
استیک فیله ماهی شیر همراه با سس لمون که بسیار خوشمزه بوده و همراه با سیزیجات تازه سرو می گردد.
- بیف با سس گروی(Beef With Mushroom and Gravy Sauce)
تکه های کوچک فیله که مدلین شده و برشهای نازک خورده همراه با سس گروی و قارچ سرو می گردد.
- اورینتال بیف با سس تریاکی(Oriental Beef With Teriyaki Sauce)
برشهای خلالی فیله و راسته گوساله همراه با سس تریاکی سرو می گردد.
- استیک سینه مرغ(Chicken Steak)
سینه مرغ را گریل نموده و همراه با سس قارچ سرو می گردد.
- استیک سینه مرغ با سس لیموئی(Chicken With Lemon Sauce)
سینه مرغ را گریل نموده و همراه با سس لیموئی سرو می گردد.
- فیله مرغ و بوقلمون (Filet Chicken and Turkey)
فیله مرغ و بوقلمون به صورت گریل شده سرو می گردد.
- استیک فیله شتر مرغ(Tenderloin Ostrich Steak)
فیله شتر مرغ به صورت گریل سرو می گردد.
- لابستر(Lobster)
به وزن تقریبی 350 gr فیله لابستر که همراه با سس مخصوص لیمون باتر سرو می گردد و غذایی فوق العاده مقوی و سالم می باشد.
مطالب مرتبط :