تاریخچه شکلات داغ ( هات چاکلت)

در حالی که ما فکر میکنیم شکلات از ابتدا به گونه جامد آن بوده است اما شکلات در ابتدا یک نوشیدنی (هات چاکلت) بوده است. نخستین تخته شکلات به شکلی که ما میشناسیم تا سال 1839 هنوز تولید نشده بود. هزاران سال قبل از آن شکلات فوق العاده گرانبها، مقدس و حتی یک نوشیدنی جادویی و نمادی از قدرت، یک امتیاز برای رزمندگان و سربازان به نظر می رسید و به عنوان یک معجون رضایت بخش به صورت روزانه مصرف می شد.


در حالی که ما فکر میکنیم شکلات از ابتدا به گونه جامد آن بوده است اما شکلات در ابتدا یک نوشیدنی (هات چاکلت) بوده است. نخستین تخته شکلات به شکلی که ما میشناسیم تا سال 1839 هنوز تولید نشده بود. هزاران سال قبل از آن شکلات فوق العاده گرانبها، مقدس و حتی یک نوشیدنی جادویی و نمادی از قدرت، یک امتیاز برای رزمندگان و سربازان به نظر می رسید و به عنوان یک معجون رضایت بخش به صورت روزانه مصرف می شد.

 

در مقایسه با سایر تنقلات و غذاهای بدون ارزش غذایی شکلات واقعی یک ماده فوق العاده پیچیده حاوی 400-500 ترکیب مختلف است که خیلی از آن ها مزایای بسیاری برای ذهن و بدن دارند.

شکلات داغ یا شیر کاکائو، نوعی نوشیدنی است که از مخلوط نمودن شیر با شکلات و شکر به دست می آید. این نوشیدنی ( هات چاکلت ) امروزه در سراسر دنیا رواج دارد.

 

اولین کسانی که از کاکائو استفاده نمودند، مردمان آمریکا (تمدن اولمک) بودند. آنها از دانه های کاکائو که در منطقه ی زندگی شان یعنی کانتالپا رشد می کرد، نوشیدنی (هات چاکلت و یا همان شکلات داغ) تهیه می کردند. نوشیدنی آنها که شکلات نام داشت، از دانه های برشته کاکائو، آب و کمی ادویه تهیه می شد. البته آنها از دانه های کاکائو به عنوان پول هم استفاده می نمودند. پس از این که اروپاییان قاره آمریکا را کشف نمودند، اولین بار فردی به نام "کریستوفر کلمبوس" بود که دانه ی کاکائو را به اروپا آورد. در سال1517م، فردی به نام هرنان کورتز در بندر مکزیک توقف نمود. قصد او این بود که دولت معروف امپراطور مونتزوما و امپراطوری آزتک را ببیند.

مونتزوما به کورتز نوشیدنی محبوب خود، شکلات ( هات چاکلت ) را معرفی کرد. آن زمان این نوشیدنی را از شکلات، وانیل و ادویه جات تهیه می کردند. این نوشیدنی می بایست غلظتی همچون عسل داشته باشد که به تدریج در دهان آب شود. و آن را سرد مصرف می کردند.

 

کورتز در سال 1528م به اسپانیا بازگشت، در حالی که مقدار زیادی کاکائو و مواد لازم برای تهیه ی نوشیدنی شکلات ( هات چاکلت ) همراه خود آورده بود. پادشاه اسپانیا، چارلز پنجم و دیگر درباریان، از این نوشیدنی خوششان آمد و خیلی زود این نوشیدنی ( هات چاکلت ) در میان طبقه ثروتمند رایج شد. به علاوه زمانی که دختران دربار با اشرافی های دیگر نقاط اروپا ازدواج می کردند، بخشی از جهیزیه ی آنها را کاکائو تشکیل می داد. تقریباً یک قرن طول کشید که این نوشیدنی بین مردم اروپا رایج شود، چون مردم اسپانیا طرز تهیه ی این نوشیدنی ( هات چاکلت ) را مخفی نگه داشته بودند.

در قدیم این نوشیدنی ( هات چاکلت ) را از دانه کاکائوی آسیاب شده، آب و فلفل تهیه می کردند. به تدریج این نوع نوشیدنی ( هات چاکلت ) را گرم نموده و برای بهتر کردن طعم آن، شکر اضافه می نمودند.

 

زمانی که این نوشیدنی ( هات چاکلت ) به کشور انگلستان راه یافت، انگلیسی ها به آن شیر هم اضافه کردند و به عنوان نوشیدنی بعد از شام از آن استفاده می نمودند. البته باز هم این نوشیدنی خیلی گران بود و تنها ثروتمندان قادر بودند که آن را مصرف کنند.

در قدیم به این نوع نوشیدنی، شکلات می گفتند. بعدها با به وجود آمدن انواع شکلات های جامد، مجبور شدند که نام این نوشیدنی را به شکلات داغ تغییر دهند.

تا سال 1828م، اولین ماشین تولید کننده ی پودر کاکائو اختراع شد که کاکائویی تولید می کرد که بیشتر عمل آمده بود و بنابراین، حالت اسیدی آن کمتر بود. این نوع پودر کاکائو، راحت تر در شیر یا آب گرم حل می شد.

امروزه دستگاه های هات چاکلت برای درست کردن این نوشیدنی ( هات چاکلت ) درست شده که به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن در حجم بالا می توان شکلات داغ و یا همان هات چاکلت را تهیه کرد که در کافی شاپ ها از اصلی ترین تجهیزات کافی شاپ می باشد.

 

 

دستگاه هات چاکلت فرالاچیوک سه منظوره
دستگاه هات چاکلت فرالاچیوک سه منظوره

 

 

×