دانستنی های پخت استیک

استیک (به انگلیسی: Steak)، به قسمتی از گوشت راسته گاو گفته می‌شود که دارای رگه‌هایی از چربی است. این گوشت را یا بر روی آتش کباب می‌کنند و یا در روغن سرخ می‌نمایند. استیک را معمولاً در کنار سیب‌زمینی و انواع سبزیجات پخته‌ شده و سالاد سزار صرف می‌کنند. این غذا از لحاظ طعم شبیه کباب برگ و کباب چنجه می‌باشد و در کشورهای مختلف نیم‌کره شمالی به سبک‌های متفاوت و متنوع پخته می‌شود.


 

انواع گوشت استیک

  • فیله
  • راسته
  • راسته و فیله(T.Bon)

سه نوع گوشت ذکر شده در کشور ما بیشتر مرسوم است ولی در کشورهای اروپایی و آسیای شرقی از کلیه قسمتهای یک گوساله استیک طبخ می شود ، حتی گوشت ماهیچه ساق گوساله به همراه پاشنه پا .

نکته جالب اینجاست که هنگام برش زدن گوشت با تغییر حالت نحوه برش و و حتی نوع کارد، نوع استیک نیز متفاوت خواهد بود.

 

استیک با شش گونه پخت متفاوت سرو می گردد.

  • R-Rear : کاملاآبدار
  • M.R-Rear Medium : نیمه آبدار
  • M-Medium : پخت میانه
  • M.W-Medium Well done : تقریبا پخت کامل
  • W-Well done : پخت کامل
  • Ex.W-Extra Well done : برشته

 

استیک غذایی است که آن را می توان با سسهای مختلف سرو نمود که مهمترین آنها عبارتند از

  1. سس قارچ
  2. سس فلفل
  3. سس برنز
  4. سس خردل
  5. سس تریاکی
  6. سس کچتوری

استیک قبل از قرار گرفتن بر روی گریل باید مزه دار شود که آن به سلیقه سر آشپز(شف) بستگی دارد ولی عمدتا" از سویا سس و روغن زیتون و دیگر چاشنیهای لازم استفاده می شود.

 

استیک

انواع استیک

  • استیک مخصوص با سس قارچ(Special Steak)
    مغز فیله گوساله به وزن 250 gr ، نرمترین و همچنین لذیذترین قسمت گوشت گوساله می باشد. یک گوساله به وزن تقریبی 200 Kg فقط 1 تا 5/1 کیلوگرم فیله به دست می آید و مغز فیله که برای استیک مخصوص خانه استیک استفاده می شودشامل 2 عدد مغز فیله مجموعا به وزن 500gr می باشد و این نکته نشان از کیفیت و تخصص ما می باشد.
  • تی بن استیک با سس قارچ(T-Bone Steak)
    این استیک شبیه یک استخوان T انگلیسی می باشد که در یک طرف آن فیله گوساله و در طرف دیگر راسته گوساله می باشد. وجه متمایز این نوع استیک آن است که شما همزمان دو مزه متفاوت فیله که نرم و لذیذ است و راسته که بسیار خوشمزه و سفت تر می باشد را میل می کنید. این استیک باسس قارچ ، فلفل، برنز ، تریاکی و کچتوری قابل سرو می باشد . وزن تقریبی تی بن استیک بین 350 gr تا 400 gr می باشد.تی بن از معروفترین و محبوبترین استیکهای منطقه آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی می باشد.
  • ریب استیک با سس قارچ(Rib Steak)
    استیک دنده گوساله می باشد و دارای 400 gr تا 500 gr وزن تقریبی است. چربیهای حاشیه دنده مزه ای متفاوت و به یادماندنی را با خود دارد
  • تورنادو استیک با سس برنز(Tornados steak)
    این استیک نیز از فیله تهیه می شود و دارای سس اختصاصی برنز و ینیر پارمسان می باشد و همچنین نان مخصوص تورنادو که هنگام سرو سس سرد برنز بین آن دو قرار می گیرد و با گرمای استیک آب می شود و طعمی بسیار عالی به استیک می دهد.
  • استیک با سس فلفل(Pepper Steak)
    این استیک از فیله گوساله تهیه می شود و همراه سس فلفل سرو می گردد.
  • سرالاین استیک با پنیر (Sirloin Steak)
    از راسته گوساله تهیه می شود و همراه با پنیر تست سرو می گردد و نان مخصوص سرالین.
  • استیک دقیقه ای
    برش های نازکی از راسته گوساله است که همراه با پنیر پاستا فیلاکیو و چدار سرو می گردد.منظور از استیک دقیقه ای زمان پخت آن می باشد.
  • لمپ چاپس با سس برنز(Lamb Chops)
    استیک دنده بره می باشد که به صورت 6 تکه گریل شده سرو می گردد.
  • فیله بره(Filet Lamb)
    فیله و راسته بره به صورت گریل شده سرو می گردد.
  • میکس گریل کوشت(Beef Scampi Mix)
    ترکیبی از فیله گوساله، لمپ چاپس و فیله بره.
  • میکس گریل گوشت و مرغ(Chicken and Beef Mix)
    ترکیبی از فیله گوساله، لمپ چاپس، فیله بره و فیله مرغ.
  • میکس گریل خانه استیک (Special Mix)
    ترکیبی از فیله گوساله، راسته گوساله، فیله بره، لمپ چاپس، فیله مرغ و میگو گریل یا فیله ماهی.
  • میگو گریل (Shrimp Grill)
    شاه میگوی جامبوی خلیج به روش گریل با شکل دیگر و طعمی متفاوت و بسیار زیبا سرو می گردد. این غذا سرشار از فسفر و دیگر مواد معدنی لازم است که بسیار لذیذ بوده و مزه ای متفاوت از میگو های دیگر دارا می باشد.
  • ماهی سالمون با سس مخصوص دریایی (Salmon Steak)
    ماهی سالمون یا ماهی آزاد دریای خزر که از ماهی های نادر و بسیار لذیذ کاسپین می باشد و به دو صورت گریل یا سرخ کردن در تابه وبستگی به سفارش مشتری همراه با سس مخصوص غذاهای دریایی سرو می گردد.
  • ماهی شیر با سس مخصوص دریایی(Fish From Persian Gulf)
    استیک فیله ماهی شیر همراه با سس لمون که بسیار خوشمزه بوده و همراه با سیزیجات تازه سرو می گردد.
  • بیف با سس گروی(Beef With Mushroom and Gravy Sauce)
    تکه های کوچک فیله که مدلین شده و برشهای نازک خورده همراه با سس گروی و قارچ سرو می گردد.
  • اورینتال بیف با سس تریاکی(Oriental Beef With Teriyaki Sauce)
    برشهای خلالی فیله و راسته گوساله همراه با سس تریاکی سرو می گردد.
  • استیک سینه مرغ(Chicken Steak)
    سینه مرغ را گریل نموده و همراه با سس قارچ سرو می گردد.
  • استیک سینه مرغ با سس لیموئی(Chicken With Lemon Sauce)
    سینه مرغ را گریل نموده و همراه با سس لیموئی سرو می گردد.
  • فیله مرغ و بوقلمون (Filet Chicken and Turkey)
    فیله مرغ و بوقلمون به صورت گریل شده سرو می گردد.
  • استیک فیله شتر مرغ(Tenderloin Ostrich Steak)
    فیله شتر مرغ به صورت گریل سرو می گردد.
  • لابستر(Lobster)
    به وزن تقریبی 350 gr فیله لابستر که همراه با سس مخصوص لیمون باتر سرو می گردد و غذایی فوق العاده مقوی و سالم می باشد.

 

مطالب مرتبط :

سس سویا مرینیت سس انار مرینیت تریاکی
سس سویا مرینیت سس انار مرینیت تریاکی

 

 

×