ورود به فروشگاه اینترنتی
تاریخچه رستوران KFC
۰۱شهریور

تاریخچه رستوران KFC

تاریخچه

فست فود KFCتوسط هارلند ساندرز (HARLAND SANDERS) تاسیس شده است شخصی که فروختن مرغ سوخاری را از رستوران بین راهی خود در کوربین کنتاکی ،در دوران رکود اقتصادی جنگ جهانی دوم شروع کرد.ساندرز به پتانسیل فرانچایزینگ (FRANCHISING) در صنعت فست فود پی برد و اولین شعبه خود را درSALT LAKE CITYدر سال 1959 افتتاح کرد.


KFC مرغ را در صنعت فست فود به شهرت رسانید و در بازار تثبیت شده همبرگر چالش و تنوع ایجاد کرد.کولونل ساندرز از تصویر خود به طور گسترده ای در تبلیغات KFC استفاده کرد و خودش را به یک برند تبدیل کرد و تاریخ آمریکا او را هرگز فراموش نخواهد کرد.KFC یکی از اولین برند های فست فود بود که در سطح بین المللی گسترش پیدا کرد و در اواسط دهه 60 میلادی شعبه هایی در انگلستان،مکزیکو و جاماییکا افتتاح کرد.در سال 1987 رستوران KFC اولین رستوران غربی بود که در چین افتتاح شد.امروزه رستوران KFC بعد از MC DONALD’Sبزرگترین رستوران زنجیره ای دنیا به شمار می رودبا 18875 شعبه در 118 کشور دنیاو از این تعداد 4563 شعبه تنها در چین قرار گرفته اند که به عنوان بزرگترین بازار این فست فود تلقی می شود.

 

هارلند ساندرز در سال 1890 متولد شد و در مزرعه ای بیرون از هنری ویل ایندیانا بزرگ شد.فوت پدر او در سال 1895 باعث شد تا مادرش در کارخانه ای مشغول به کار شود و هارلند به عنوان فرزند ارشد باید از خواهر برادرهایش مراقبت می کرد و در سن 7 سالگی از مادرش آشپزی کردن را آموخت.در سال 1930 صاحب دکه ی کوچکی در نزدیکی پمپ بنزین در جاده کوربین شمالی شد و فروشگاه کوچک خود را به یک غذا خوری تبدیل کرد و غذاهایی مانند استیک و غذاهای محلی برای مسافرین سرو می کرد.در سال 1934 رستوران خود را به طرف دیگر جاده منتقل کرد چرا که دید بهتری داشت و شروع به فروختن مرغ سوخاری نمود و برای بالاتر بردن مهارت خود یک کلاس هشت هفته ای درباره ی مدیریت رستوران در مدرسه هتلداری دانشگاه CORNELL گذراند. در سال 1936 آنقدر در کسب و کار خود پیشرفت کرده بود که توانست از فرماندارRubby Laffoon لقب سرهنگ کنتاکی را دریافت نماید.در سال 1937 ظرفیت رستوران خود را به 140 صندلی افزایش داد و نیز یک متل در طرف دیگر جاده خریداری نمود و اسم آن مجموعه را کافه اند کورت ساندرز(Sanders court & cafe) گذاشت.

ساندرز از اینکه آماده شدن مرغ ها در ماهیتابه آهنی 35 دقیقه طول می کشید ناراضی بود و به دنبال راهی برای کوتاهتر کردن زمان پخت می گشت اگرچه به نظر ساندرز یک فرآیند بسیار سریعتر ممکن بود باعث خشک شدن مرغ ها و یا خوب پخته نشدن آنها شود و از طرف دیگر آماده سازی مرغ ها از قبل باعث می شد تا مقدار زیادی مرغ در انتهای روز دور ریخته شود.در سال 1939 اولین دستگاه پخت تحت فشار صنعتی وارد بازار شد که اساسا برای بخار پز کردن سبزیجات طراحی شده بود ساندز یکی از آنها را خرید و به یک سرخ کن تحت فشار تغییر کاربری داد و برای پخت مرغ از آن استفاده می نمود در مقایسه با روش قبل زمان کوتاهتری صرف پخت مرغ می شد در حالی که طعم قبلی و اصیلش را حفظ کرده بود.

در جولای 1940 رسپی (Recipe)اصلی خود را با 11 ادویه متفاوت نهایی کرد اگرچه هیچ گاه این رسپی در اختیار عموم قرار نگرفت اما او تایید کرد که در آن از نمک و فلفل استفاده شده است و ادعا کرد سایر ادویه های استفاده شده در این رسپی در همه آشپزخانه وجود دارند.

تجهیزات

در ابتدا از اجاق و ماهیتابه جهت سرخ کردن مرغ ها استفاده میشد.در دهه 60 به صورت رسمی از مدل LS Hartzog که جهت رستورانKFC  برای پخت 20 هد مرغ طراحی شده بود استفاده می کردند یک دستگاه بزرگ که 16000 دلار قیمت آن بود این دستگاه هیچ گونه سیستمی برای فیلتراسیون روغن نداشت و روغن باید به صورت دستی فیلتر می شد و گاها سرخ کن تحت فشار منفجر می شد.در سال 1969 مهندس وینستون شلتون (Winston Shelton) سرخ کن تحت فشار(Collectramatic 519) را باز طراحی نمود به نحوی که مجهز به سیستم فیلتراسیون و تایمر های دقیق و کنترلر دما شد بعدها فرد جفریس(Fred Jeffries)معاون پرزیدنت فروش در KFC ادعا کرد که این دستگاه فروش سالیانه آنها را از 200،000 دلار به 900،000 دلار افزایش داده است.وینستون تا قبل از این هلدینگ کابینت های رستوران های KFC را نیز تامین می کرد اما امروزه هلدینگ کابینت هنی پنی و سرخ کن هنی پنی  سرخ کن مرغ کنتاکی هنی پنی ، دستگاه پخت مرغ کنتاکی هنی پنی ، سرخ کن تحت فشار هنی پنی توسط شرکت HENNY PENNY  هنی پنی تامین می شود.

 

 

تمامی مطالب متعلق به سایت تک آشپزخانه می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

نوع: شرکت تابعه

صنعت: رستوران

کانسپت: فست فود

تاسیس: کافه و کورت ساندرز،1930 کوربین شمالی،کنتاکی

موسس:هارلند ساندرز

دفتر اصلی:ایالات متحده آمریکا

تعداد شعبه ها:18،875(2013)

تجهیزات فست فود : سرخ کن هنی پنی ، سرخ کن تحت فشار هنی پنی ، سرخ کن مرغ کنتاکی هنی پنی ، دستگاه پخت مرغ کنتاکی هنی پنی ، هلدینگ کابینت هنی پنی

محصولات:مرغ سوخاری،مرغ برگر،سیب زمینی سرخ کرده،نوشیدنی های غیر الکلی،سالاد،دسر،صبحانه

درآمد:23 بیلیون دلار آمریکا(2013)

شرکت مادر:Yum! Brands

گردآوری:مهشید ذوالفقاری

منبع: ویکی پدیا

×